Keresztény Filmklub

Ebben a blogban filmekről beszélgetünk a jézusi tanítás tükrében. Persze, direkt olyan filmeket mutatok be, amelyekben van is miről beszélgetni. (Az online filmek előtti reklám nem képezi a blog tartalmát.)

Facebook oldalunk

Friss topikok

Utolsó kommentek

Kávézzunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ádám almái

2011.06.09. 14:05 Paintermezzo

(Adams æbler, 2005) 91 perces dán-német filmdráma    
Rendezte: Anders Thomas Jensen

 

Egy "bűnös ember" döbbenten szembesül a dolgok keresztény értelmezésével, egy pap következetes hitével, s mivel maga is gonosznak tartja magát - mert valamilyennek csak kell tartsa magát(!) -, megpróbálja lerombolni a pap hitét, s közben észre sem veszi, hogy elkezdte átvenni annak észjárását. A végső bizonyság megtapasztalása után saját tényleges karakterét megőrizve válik a pap segítőjévé. A papra bízott "bűnösök" is a "csoda" után változnak meg, addig csak látszólag tértek helyes útra.

1.) Amikor hátráltatást tapasztalunk, mit gondolunk, Isten szórakozik velünk, vagy az ördög? Vagy csak mi csinálunk valamit rosszul? Lehet, hogy nem kéne az adott célra törekednünk és tényleg Isten hátráltat?
2.) Mi lenne ha sosem ítélkeznénk legalább olyan szinten, hogy a "rossz" cselekedetekre nem reagálunk érzelmileg, s csak mások tanítása végett nevezzük őket helytelennek?
3.) El tudjuk-e képzelni, hogy minden "rossz" dolgot felmentünk, jóra magyarázunk? Megjavulnának-e ettől a hozzáállástól a dolgok?
4.) Milyen körülmények közt lehet korlátok közt tartani a bűnre való hajlamot látszólag, és mi kell a valódi változáshoz?
5.) Létezik-e az ördög, vagy csak az isteni elv hiányállapota?
6.) Következetes hit által tényleg meg lehet-e úszni bármit?
 

Szólj hozzá!

Címkék: hit ördög gondviselés gonoszság ítélkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenyfilmklub.blog.hu/api/trackback/id/tr262970489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása